Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Legg bondebønnene i vann over natten.

    Slå av vannet og skyll bønnene godt under rennende vann.

    Kok bønnene møre i usaltet vann. For store bønner som disse må du beregne ca. 90 minutter koketid. De skal ikke fosskoke.

    Hell bønnene over et dørslag, e.l. og la de renne godt av.

    Fres grønnsakene og bønnene raskt i olje i en varm panne eller wok. Ikke fres for mye av gangen - stek gjerne i flere omganger.

    Når alle grønnsakene og bønnene har fått en omgang i pannen og er gylne, tilsettes chili, sitronsaft og krydder.

    La pannen surre videre i 8-10 minutter til.

    Server woken som en vegetarisk middag.

Husk at om du bruker ferdige kokte bønner fra boks, må også de skylles godt før bruk.

INGREDIENSER

  • 200 g bondebønner (butterbeans)
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt vårløk - finhakket
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 stk gul paprika - finhakket (renset for frø)
  • 1 stk grønn squash i terninger
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss sitronsaft
  • pepper
  • frisk timian

Fremgangsmåte

  • Legg bondebønnene i vann over natten.

    Slå av vannet og skyll bønnene godt under rennende vann.

    Kok bønnene møre i usaltet vann. For store bønner som disse må du beregne ca. 90 minutter koketid. De skal ikke fosskoke.

    Hell bønnene over et dørslag, e.l. og la de renne godt av.

    Fres grønnsakene og bønnene raskt i olje i en varm panne eller wok. Ikke fres for mye av gangen - stek gjerne i flere omganger.

    Når alle grønnsakene og bønnene har fått en omgang i pannen og er gylne, tilsettes chili, sitronsaft og krydder.

    La pannen surre videre i 8-10 minutter til.

    Server woken som en vegetarisk middag.

Husk at om du bruker ferdige kokte bønner fra boks, må også de skylles godt før bruk.