Provence-tomater

Provence-tomater er f.eks. nydelig som en liten forrett mens man venter på at middagen skal bli ferdig. De kan også utmerket serveres som tilbehør til stekt kjøtt eller kylling.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 tomat
  • salt og pepper
  • 1 dl strøkavring
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ts hakket frisk timian
  • 2 båt presset hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • revet skall av 1 lime

Fremgangsmåte

I ovn ved 220°C i ca. 10 minutter.

Skjær bort stilkfestet på tomatene og del dem i to. Legg dem i et ildfast fat og dryss på salt og pepper.

Rør sammen strøkavring, kruspersille, timian, hvitløk, olje og limeskall. Rør evt. også inn litt limesaft hvis massen virker for tørr.

Fordel massen på tomatene og bak dem midt i ovnen til de er gjennomvarme og så vidt begynner å falle sammen.

Server dem varme eller kalde, f.eks. mens man venter på at grillmaten skal bli ferdig eller som tilbehør til stekt kjøtt og kylling.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook