Pumpkin spice fluffy pancakes

Pumpkin spice pancakes

Visste du at halloweengresskaret også kan spises? Du kan bake gresskaret i ovn og bruke dette i blant annet disse skikkelig gode og krydrede pannekakene!
Over 60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 dl mos av gresskar
  • 2 dl lettmelk
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 egg
  • 2 ss smør
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl hvetemel

PUMPKIN SPICE MIX

  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • en kvart teskje malt nellik
  • litt pepper

Fremgangsmåte

  1. Lag gresskarpurèe. Dette lager du ved å skjære opp gresskaret i store biter med skallet på, og bake det i ovnen på 175 grader i ca en times tid. Steketid kan variere på størrelsen av gresskaret og type gresskar. Du skal lett kunne ta en gaffel gjennom. 
  2. Blend gresskarpurèen i en blender eller med en stavmikser. Sett til side.
  3. Bland det våte: Pisk sammen egg, melk, smeltet smør og brunt sukker. Om du ikke har brunt sukker kan du bruke hvitt sukker, men brunt sukker gir litt mer smak. 
  4. Tilsett gresskarpurèen og rør til en jevn blanding.
  5. Bland det tørre: I en egen bolle, rør sammen mel, bakepulver, salt og krydderblandingen. 
  6. Vend det tørre forsiktig inn det våte. Rør til det så vidt er blandet - små klumper er bra.
  7. La røren stå i minst 10 minutter. Dette er viktig slik at bakepulveret får virke og røren får satt seg. 
  8. Stek pannekakene i tørr panne på medium varme. Du skal se små hull i pannekaken før du snur den. 
  9. Server gjerne med vaniljeyougurt, litt honning og pekannøtter eller annen valgfri topping!
Del på Facebook