Salat med fiken, skinke og fransk ost

Fersk fiken smaker supert i kombinasjon med skinke og ost. Rucculasalat utgjør en frisk konstrast i denne herlige salaten.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 pk ruccula
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 ss god olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 fersk fiken
  • 2 skive røkt eller kokt skinke
  • 2 skive camembert
  • 2 ss pinjekjerner

Fremgangsmåte

Bland ruccula med ørlite eddik, olje, salt og pepper etter smak.  Fordel salaten på tallerken.  Bruk gjerne spinat i stedet for ruccula.

 

Skyll fiken og skjær dem i 4 kløfter. Fordel fiken, skinke og ost oppå salaten.  Dryss pinjekjerner eller nøtter over. 

 

Godt tilbehør er godt brød, gjerne med valnøtter.

 

Tips:

Får du ikke tak i fersk fiken, kan du bruke sharon, tamarillo, nashi eller vanlig pære.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook