Oppskriftsbilde av appelsin- og kyllingsalat servert på hvitt fat.

Sprek matsalat med appelsin

Påske og appelsiner hører sammen. Og hvorfor ikke putte appelsinene i salaten sammen med vårløk, rødløk, fennikel og litt kylling? Smaker kjempegodt og ser lekkert ut.
Under 20 min
3,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss søt sennep
  • 2 ss appelsinsaft
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfiletene i strimler og stek dem i en varm panne med litt olje. Sett til side.
  2. Vask salatbladene og legg dem på papirhåndkle slik at de renner godt av seg.
  3. Skjær av alt skallet på appelsinene med en kniv (også det hvite). Skjær appelsinbåtene ut mellom hinnene. Ta vare på saften som renner ut og press også ut saften av "skrotten". Dette skal brukes i dressingen.
  4. Skjær rødløk og vårløk i tynne strimler og fennikel i tynne skiver. Del valnøttene i to. Bland alt forsiktig sammen og dander salaten på en tallerken.
  5. Rist sammen alle ingrediensene til dressingen f.eks. i et syltetøyglass og drypp over salaten rett før servering.
Del på Facebook