Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Riv agurken grovt og bland den med salt i en sil. La agurken stå i ca. 10 minutter. Klem ut så mye væske som mulig. Bland yoghurt med presset hvitløk og pepper, og bland i agurken.

    Ha tzatzikien i en bolle og legg en oliven på toppen.

    Skjær tomater i båter og agurk i litt grove biter. Skrell og skjær løken i skiver.

    Bland tomat, agurk, salat og løk med oliven og fetaost i terninger. Hell på olivenolje og sitronsaft.

    Sett salat og tzatziki kjølig fram til servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Tzatziki:
  • 1 stk slangeagurk
  • 1 ts salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • nykvernet pepper
  • 1 stk sorte oliven til pynt
  • Salat:
  • 4 stk tomat
  • ½ stk slangeagurk
  • 1 stk hodesalat
  • 1 stk løk
  • 12 stk sorte oliven
  • 100 g fetaost
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
Oppskriftsbilde av gresk salat med tomat, rødløk, fetaost, oliven og agurk.

Fremgangsmåte

  • Riv agurken grovt og bland den med salt i en sil. La agurken stå i ca. 10 minutter. Klem ut så mye væske som mulig. Bland yoghurt med presset hvitløk og pepper, og bland i agurken.

    Ha tzatzikien i en bolle og legg en oliven på toppen.

    Skjær tomater i båter og agurk i litt grove biter. Skrell og skjær løken i skiver.

    Bland tomat, agurk, salat og løk med oliven og fetaost i terninger. Hell på olivenolje og sitronsaft.

    Sett salat og tzatziki kjølig fram til servering.