Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Tilsettes etter smak eller serveres ved siden av:  oliven, parmesan eller annen vellagret ost, ristede pinjekjerner eller valnøttkjerner, ekstra god olivenolje, balsamicoeddik eller annen god rødvinseddik og sitron.

     

    Kok opp rikelig med vann i en stor kjele. Tilsett salt eller buljong og pasta. La dette fosskoke. Sjekk koketiden på pakken og tilsett blomkål når det er 5 min. igjen.

     

    Hell av kokevannet. Bland inn litt olje, pepper og krydderurter. Stek baconet til fettet renner ut. Slå av varmen og rør inn oppskåret vårløk, hvitløk og evt. krydderurter. Vend dette inn i pastaen som leges i et dypt fat eller lav bolle. Tilsett oliven og annet etter smak, eller server det ved siden av.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 300 g pastaskruer
  • 1 stk blomkål i buketter
  • 2 ss ekstra god olivenolje
  • 100 g oppskåret bacon
  • 4 stk vårløk
  • 1 båt knust hvitløk
  • 2 ss hakket frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Tilsettes etter smak eller serveres ved siden av:  oliven, parmesan eller annen vellagret ost, ristede pinjekjerner eller valnøttkjerner, ekstra god olivenolje, balsamicoeddik eller annen god rødvinseddik og sitron.

     

    Kok opp rikelig med vann i en stor kjele. Tilsett salt eller buljong og pasta. La dette fosskoke. Sjekk koketiden på pakken og tilsett blomkål når det er 5 min. igjen.

     

    Hell av kokevannet. Bland inn litt olje, pepper og krydderurter. Stek baconet til fettet renner ut. Slå av varmen og rør inn oppskåret vårløk, hvitløk og evt. krydderurter. Vend dette inn i pastaen som leges i et dypt fat eller lav bolle. Tilsett oliven og annet etter smak, eller server det ved siden av.