Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i strimler.

    Del chili i to og fjern frø og hinner. Finhakk chili og hvitløk. Bønnespirer vaskes godt.

    Stek alle ingrediensene i olje, gjerne i en wokpanne, til grønnsakene er blitt møre.

    Avkjøl.

    Legg 1-2 ss grønnsaksfyll midt på vårrullpapiret. Brett vårrullen sammen som en konvolutt. Fukt siste brett med litt vann (eller et pisket egg) slik at vårrullen blir forseglet.

    Legg de ferdige vårrullene på bakepapir på et stekebrett. Bland 1 ss olje (soya, raps eller solsikke) med 1/2 ts sesamolje. Pensle hver vårrull godt med oljeblandingen.

    Stekes gylne og sprø i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.

    Server vårrullene nystekte.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk gulrot
  • ¼ stk hodekål
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 100 g bønnespirer
  • 1 ss ingefær
  • 1 stk rød chili
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts søt soyasaus (kecap manis)
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • 6 stk tørkede risflak (vårrullpapir)
  • 1 ss olje (soya, raps eller solsikke)
  • ½ ts sesamolje

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i strimler.

    Del chili i to og fjern frø og hinner. Finhakk chili og hvitløk. Bønnespirer vaskes godt.

    Stek alle ingrediensene i olje, gjerne i en wokpanne, til grønnsakene er blitt møre.

    Avkjøl.

    Legg 1-2 ss grønnsaksfyll midt på vårrullpapiret. Brett vårrullen sammen som en konvolutt. Fukt siste brett med litt vann (eller et pisket egg) slik at vårrullen blir forseglet.

    Legg de ferdige vårrullene på bakepapir på et stekebrett. Bland 1 ss olje (soya, raps eller solsikke) med 1/2 ts sesamolje. Pensle hver vårrull godt med oljeblandingen.

    Stekes gylne og sprø i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.

    Server vårrullene nystekte.