Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og strimle kålroten fint eller riv den grovt. Rens og skjær purren i tynne ringer. Kle en form med paidegen, prikk bunnen godt med en gaffel og fordel kålrotstrimler og purre over.

    Visp sammen egg og fløte og smak til med gressløk, salt, pepper og kajennepepper. Hell det i formen. Fordel snøfrisk på toppen.

    Stek paien nederst i ovnen på 170°C til fyllet har stivnet og kålroten er mør - ca. 45 minutter.

    Server evt. en grønn salat eller tomatsalat til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g kålrot
  • 1 stk purre
  • 1 pk ferdig paideig
  • 3 stk egg
  • 3 dl matfløte
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • salt og pepper etter smak
  • 0,1 ts kajennepepper
  • 1 pk snøfrisk naturell

Fremgangsmåte

  • Skrell og strimle kålroten fint eller riv den grovt. Rens og skjær purren i tynne ringer. Kle en form med paidegen, prikk bunnen godt med en gaffel og fordel kålrotstrimler og purre over.

    Visp sammen egg og fløte og smak til med gressløk, salt, pepper og kajennepepper. Hell det i formen. Fordel snøfrisk på toppen.

    Stek paien nederst i ovnen på 170°C til fyllet har stivnet og kålroten er mør - ca. 45 minutter.

    Server evt. en grønn salat eller tomatsalat til.