Porsjonspai med sjampinjong og sjalottløk

Porsjonspaier er smart å ha i fryseren til f.eks. sultne barn kommer fra skolen. Da er det lett å varme dem selv. Fyllet kan varieres ut fra hva du har og liker. Her har vi brukt sjampinjong, løk, hvitløk, paprika og frisk timian.
40-60 min

Ingrediensliste

Paideig

  • 60 g mykt smør
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • 100 g cottage cheese
  • 1 ss vann

Fyll

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C.

Elt sammen ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.

Trykk deigen ut i smurte porsjonspaiformer. Prikk bunnene med en gaffel og la dem hvile i kjøleskap i minst 15 minutter.

Forstek paibunnene i ca. 10 minutter.

Reduser varmen på stekeovnen til 180°C.

Rens grønnsakene. Skjær sjampinjong i skiver og paprika i terninger. Finhakk løk og hvitløk. Fres grønnsakene i en varm panne.

Skjær skinke i strimler.

Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Bland i skinke og de andre ingrediensene og fordel i de forstekte porsjonsformene.

Dryss revet ost på toppen og stek paiene på 180°C i ca. 25 minutter.

Legg til på Min side
Del på Facebook