Strata

Strata med spinat og brokkoli

Strata betyr "lagvis med steinarter og jord" i den geologiske terminologien. I gastronomien er strata en amerikansk ovnsrett - lagvis med brød og grønnsaker som bl.a. spinat, brokkoli eller grønnkål. En super måte å få brukt brød- og grønnsakrester på.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 skiver daggammelt brød
  • 4 egg
  • 4 ss melk
  • 1 ss god sennep
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 løk
  • 2 båter hvitløk - finhakket
  • 1 pk frisk spinat
  • 0,5 brokkoli
  • litt salt og pepper
  • 100 g revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Skjær brødet i terninger.
  2. Pisk egg, melk, muskat og sennep sammen, og ha i brødterningene.
  3. Sett til side.
  4. Fres løk og hvitløk i olje i en panne.
  5. Del brokkoli i små biter og ha i pannen. Fres et par minutter til.
  6. Ha i spinat (som er godt skylt) og fres videre til spinaten faller sammen. Tilsett litt salt og pepper.
  7. Trekk pannen bort fra platen og avkjøl noen minutter.
  8. Smør en liten ildfast form.
  9. Legg i brødblanding, revet ost og grønnsakene lagvis. "Klapp" den godt sammen. Avslutt med litt revet ost på toppen.
  10. La formen hvile i minimum 30 minutter før den stekes.
  11. Stel strataen midt i ovnen på 200 grader C i ca. 30 minutter. Den skal være fast og gyllen.
Legg til på Min side
Del på Facebook