Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger. Fres grønnsakene i smøret til løken er blank.

    Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.

    Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.

    Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.

    Garnityr:

    Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.

    Finstrimle vårløken

    Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.

    Godt brød og smør smaker deilig til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 700 g gulrot
  • 300 g persillerot
  • 1 stk løk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 20 g smør
  • 1 dl matfløte
  • salt og pepper
  • Garnityr:
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk vårløk
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger. Fres grønnsakene i smøret til løken er blank.

    Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.

    Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.

    Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.

    Garnityr:

    Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.

    Finstrimle vårløken

    Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.

    Godt brød og smør smaker deilig til.