Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Stikk hull i potetene med en gaffel. Bak dem i ovnen på 200 grader C i 1 - 1,5 time - avhengig av potetens størrelse.

    Kok quinoa som angitt på pakken.

    Fres grønnsakene i en varm panne.

    Del de ferdigbakte søtpotetene i to. Skrap ut litt av innmaten og bland den sammen med quinoa og de freste grønnsakene.

    Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

    Ha fyllet tilbake i potetene og strø revet ost på toppen.

    Gratiner de fylte søtpotetene i ovnen på 200 grader C i 5-6 minutter.

    Server søtpoteter som tilbehør til middag eller som en liten rett f.eks. med en salat til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk søtpotet
  • 2 ss soyaolje
  • 1 bunt finhakket vårløk
  • ½ stk finhakket rød chili
  • 4 stk frisk sjampinjong i skiver
  • 2 ss hakket frisk timian
  • salt og pepper
  • litt presset saft fra en sitron
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Stikk hull i potetene med en gaffel. Bak dem i ovnen på 200 grader C i 1 - 1,5 time - avhengig av potetens størrelse.

    Kok quinoa som angitt på pakken.

    Fres grønnsakene i en varm panne.

    Del de ferdigbakte søtpotetene i to. Skrap ut litt av innmaten og bland den sammen med quinoa og de freste grønnsakene.

    Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

    Ha fyllet tilbake i potetene og strø revet ost på toppen.

    Gratiner de fylte søtpotetene i ovnen på 200 grader C i 5-6 minutter.

    Server søtpoteter som tilbehør til middag eller som en liten rett f.eks. med en salat til.