5 beste påsketips

Påsken er en fin anledning til å samles rundt god mat. Her finner du enkle og smakfulle oppskrifter som passer til påskens måltider, enten du vil holde deg til tradisjonene eller prøve noe nytt.

1. Ingen påske uten appelsiner

Og selv om den kanskje smaker best naturell i solveggen, kan den brukes til mye mer. Hva med en sjokoladekake i appelsinskall på bålet, eller en ostekake du kan lage helt uten stekeovn? Eller helt enkelt appelsin med sjokoladedryss - enklere påskedessert får du ikke.

2. Suppe i termos

Lag en deilig suppe, hell den over i termos og legg i sekken. Da har du enkel, varmende og smakfull nistemat uansett hvor turen går. Søk og finn din favoritt her.

3. Rotgrønnsaker med lammeskank

Denne oppskriften gjør middagsforberedelsene i påsken lekende lette. Med ferdigpakker av rotgrønnsaksmiks, enten fersk eller fryst, og forhåndsstekte lammeskanker, kan du enkelt tilberede en gourmetmiddag på hytta eller hjemme.

4. Pimp opp pølsa

Oppgradér påskepølsa med grønnere innslag! Nordmenn elsker sine pølser og vi spiser mye av de i påsken. Med litt grønn topping blir pølsa både bedre og mer nøæringsrik.

5. Påskegodt

Det kan fort bli mye søtt i påsken. Fyll kakene dine med frukt og bær for å gjøre de friskere. Hva med en påskeegg pavlova? Du finner oppskrift på 2 ulike påskepavlovaer her og her.

Påske-pavlova