Ovnsbakt rødkål med hvitløkssmør

Derfor bør du spise rødkål

Kål er en av våre tradisjonsgrønnsaker som tidligere ble sett på som fattigmannskost. Nå vet vi hvor næringsrik kål er, og rødkålen troner på toppen som helsebomben den er.

Noe av det sunneste du kan spise
Rødkål inneholder seks ganger så mye C-vitamin som vanlig hodekål, og det er fargen på kålen som har mye av skylden. Rødkålens farge kommer fra en antioksidant som heter anthocyanin. Det er de fargerike bladene som er rike på stoffer antocyaniner, som ikke bare ser fine ut, men også gir helsegevinster, som å styrke immunforsvaret og forbedre opptaket av jern. Rødkål er rik på fiber, som fyller magen og holder deg mett lenge. Den er en slektning av kjente grønnsaker som brokkoli og blomkål og har en mild smak. For å bevare flest næringsstoffer bør den varmebehandles kort, eller spises rå.

Rødkål på andre måter
Rødkål fortjener en plass på tallerkenen- ikke bare i julen som tilbehør til julemiddagen. Rødkål kan nemlig tilberedes på mange forskjellige måter, og kan bakes, stekes, syltes eller spises som den er. Den er perfekt å bruke i taco for en ekstra crunch, men også varmebehandlet for en litt annerledes smak- gjerne tilsatt asiatiske smaker. Den gjør salaten ekstra chrunchy, og gir en nydelig farge i woken.

Herlige oppskrifter med rødkål