Brødskiver med grønnsaker som pålegg

Grønnsakspålegg

Grønnsakspålegg blir mer og mer populært. Vi ønsker å spise kjøttfrie middager en eller flere dager i uken, og da foretrekker vi at også pålegget til brødskivene skal være kjøttfrie. Her er noen varianter av hummus og pesto som er ypperlig som pålegg.

Lag godt pålegg

Prinsippet med å lage plantebasert pålegg er enkelt. Du trenger rå, bakte eller kokte grønnsaker, en proteinkilde som kikerter, bønner eller nøtter, litt olje og smaker som for eksempel hvitløk og sitron. Miks sammen og vips så har du smørepålegg. Varier etter egen smak.

Her er fire varianter av hummus og pesto som er ypperlig som pålegg. Bruk gjerne grovt brød. Ekstra godt blir det om du rister brødskivene først.

Pålegget holder seg minst en uke i kjøleskap.

Et kosthold med mer frukt, bær, grønnsaker og belgvekster er ikke bare bra for deg og kroppen din, men også miljøet og jorda vår.

Du trenger ikke bli vegetarianer eller veganer på heltid, spis bare litt mer grønt og litt mindre kjøtt når det passer for deg og din hverdag. Det er både bærekraftig og sunt. En god huskeregel er å fylle halve tallerken med grønnsaker, frukt og bær - til alle måltider. Da kommer du enkelt i mål med dine 5 om dagen.

Grønnsakspålegg

Tapenader og smørepålegg