Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Stek løk, purre og paprika myke i olje i en stekepanne.

    Tilsett spinaten og stek til den faller sammen.

    Sett pannen til siden.

    Rør sammen egg, og tilsett olje og yoghurt.

    Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og ha dette i eggeblandingen.

    Bland inn grønnsakene, soltørkede tomater og osten.

    Fyll muffinsformer 2/3 fulle med røren og sett formene på stekeplaten eller bruk et muffinsbrett.

    Stek muffinsene midt i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter.

    Avkjøl på rist.

    Spis muffinsene nystekte som et lite måltid eller som tilbehør til supper og gryteretter. De er også kjempefine å fryse ned.

    Denne porsjonen gir ca. 12 små eller 6 store muffins.

INGREDIENSER

  • 1 stk finhakket rødløk
  • 2 dl frisk spinat - godt vasket
  • 1 stk finhakket grønn paprika
  • ½ stk finhakket purre
  • 6 stk finhakkede soltørkede tomater
  • Deigen:
  • 3 stk egg
  • ½ dl rapsolje
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete, fin
  • 100 g revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Stek løk, purre og paprika myke i olje i en stekepanne.

    Tilsett spinaten og stek til den faller sammen.

    Sett pannen til siden.

    Rør sammen egg, og tilsett olje og yoghurt.

    Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og ha dette i eggeblandingen.

    Bland inn grønnsakene, soltørkede tomater og osten.

    Fyll muffinsformer 2/3 fulle med røren og sett formene på stekeplaten eller bruk et muffinsbrett.

    Stek muffinsene midt i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter.

    Avkjøl på rist.

    Spis muffinsene nystekte som et lite måltid eller som tilbehør til supper og gryteretter. De er også kjempefine å fryse ned.

    Denne porsjonen gir ca. 12 små eller 6 store muffins.