Betesalat med bønner og appelsindressing

Å bruke bønner i salater er en fin måte å få i seg proteiner på når du ønsker det kjøttfritt. De svarte og hvite bønnene bidrar også til at salaten blir god og mettende. Her i en salat med gulbete og chiaggiobete.
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 dl kokte svarte bønner
  • 2 dl kokte hvite bønner
  • 1 gulbete
  • 1 chiaggiobete (polkabete)
  • 0,5 rødløk i tynne ringer
  • 1 dl hakket frisk mynte

Dressing

  • 2 appelsin (skrelte)
  • 3 dl appelsinjuice
  • 0,5 rød chili
  • 2 dl valnøttolje
  • salt og pepper
  • 2 blad frisk mynte

Fremgangsmåte

Skyll de svarte og hvite bønnene og legg dem hver for seg i rikelig med vann natten over - 10-12 timer.

Hell av vannet og skyll bønnene godt under rennende kaldt vann.

Kok bønnene - hver for seg - i ca. 1 time. De må kokes hver for seg pga. at de svarte bønnene avgir farge i kokevannet som de hvite kan ta til seg.

Skrell betene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin.

Dypp beteskivene i kokende vann. Avkjøl.

Bland alle ingrediensene til salaten sammen.

Dressingen:

Mos de skrelte appelsinene til en fin masse og bland sammen med de andre ingrediensene.

Server dressingen ved siden av salaten.

Sist oppdatert 19. april 2017
Liker 20
Legg til på Min side
Del på Facebook