Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader.

    Skyll plommene og del dem i to. Fjern steinene. Del plommene gjerne en gang til slik at det blir båter.

    Legg plommene i en smurt ildfast form. Strø litt brunt sukker over. Om du ønsker en litt mer "voksen"  smak kan du ha en dråpe konjakk på hver plommebit.

    Bak plommene i ovn i maks 10 minutter. De skal være myke, men ikke flytende. Det går fort, så pass på.

    Server lune plommer med vaniljeis og hakkede valnøttkjerner og gjerne blader av sitronmelisse.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • smør til smøring av form
  • 10 stk plomme
  • 1 ss brunt sukker
  • 8 stk valnøttkjerner
Halve plommerbåter med nøtter og vaniljeis i porsjonskåler

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader.

    Skyll plommene og del dem i to. Fjern steinene. Del plommene gjerne en gang til slik at det blir båter.

    Legg plommene i en smurt ildfast form. Strø litt brunt sukker over. Om du ønsker en litt mer "voksen"  smak kan du ha en dråpe konjakk på hver plommebit.

    Bak plommene i ovn i maks 10 minutter. De skal være myke, men ikke flytende. Det går fort, så pass på.

    Server lune plommer med vaniljeis og hakkede valnøttkjerner og gjerne blader av sitronmelisse.