Grønn potetsuppe

Potetsuppe med masse friske urter og purre blir en skikkelig smaksbombe, og er godt egnet som forrett eller som eget måltid med godt brød til.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • ca. 5 melne potet
  • 1 skive sellerirot
  • 1 purre
  • 1 l vann
  • 2 grønnsakbuljong (terning)
  • 1 dl hakket frisk gressløk eller andre urter
  • 1 dl hakket frisk timian eller andre urter
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • ca. 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

Skrell poteter og selleri og skjær i biter. Skjær purren i tykke ringer og la koke i vann med grønnsakbuljong. Kok i 10 min. og ha i hakkede krydderurter. Kok videre til potetene er møre. Kjør suppen i hurtigmikser eller med stavmikser til puré.  Rør i fløten og tilsett salt og pepper etter smak. Spe med vann om suppen blir for tykk.

 Suppen blir ekstra god ved å tilsette litt spinat. Legg i 4 dl spinat i siste kokeminutt før du kjører suppen til puré.

Suppen smaker herlig og passer som forrett eller som egen rett med godt brød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook