Jevnet grønnsaksuppe

Herlig grønnsaksuppe som kan varieres i det uendelige etter sesong, tilgjengelighet og hva du liker best. Her bruker vi gulrot, pastinakk, blomkål og brokkoli, men du kan lage din egen variant.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 gulrot
  • 1 liten pastinakk
  • 1 liten blomkål
  • 250 g brokkoli
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 3 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 dl dypfryste erter
  • 2 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • nykvernet hvit pepper
  • 2 ss lys maizenajevner

Fremgangsmåte

Skrell gulrøtter og pastinakk og skjær i skiver. Bryt brokkoli og blomkål i reale buketter.

Kok opp buljong i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke under lokk i ca. 10 minutter.

Strimle selleri og ha den i kjelen sammen med erter.

La alt koke videre i 3 minutter til alt er gjennomvarmt.

Hell melk i suppen og smak til med salt og pepper.

Rør inn maisennajevningen og la det koke sammen et minutt.

Server den gode suppen med godt, grovt brød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 7
Legg til på Min side
Del på Facebook