Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i biter, ca. 2x2 cm. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttet i blandingen.

    Skrell løken og skjær den i skiver. Del tomatene i båter. Ha olje i en gryte og brun kjøttet lett. Tilsett løken, tomater og finhakket hvitløk.

    La det trekke under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett bønnene og la gryten trekke i ca. 15 minutter til.

    Tilsett saften av en halv sitron, og smak til med salt og pepper.

    Server lammegryten med kokte poteter eller potetmos.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g lammebog med ben
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss hvetemel
  • 2 stk løk
  • 6 stk tomat
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ss hakket frisk oregano
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 dl vann
  • 250 g aspargesbønner
  • ½ stk sitron

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i biter, ca. 2x2 cm. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttet i blandingen.

    Skrell løken og skjær den i skiver. Del tomatene i båter. Ha olje i en gryte og brun kjøttet lett. Tilsett løken, tomater og finhakket hvitløk.

    La det trekke under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett bønnene og la gryten trekke i ca. 15 minutter til.

    Tilsett saften av en halv sitron, og smak til med salt og pepper.

    Server lammegryten med kokte poteter eller potetmos.