Skjær kjøttet i biter, ca. 2x2 cm. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttet i blandingen.
Skrell løken og skjær den i skiver. Del tomatene i båter. Ha olje i en gryte og brun kjøttet lett. Tilsett løken, tomater og finhakket hvitløk.
La det trekke under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett bønnene og la gryten trekke i ca. 15 minutter til.
Tilsett saften av en halv sitron, og smak til med salt og pepper.
Server lammegryten med kokte poteter eller potetmos.
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt


Gresk lammegryte med grønnsaker
Gresk lammegryte med grønnsaker
Gresk lammegryte med grønnsaker er en smaksbombe. Denne kan du invitere gjester på. Server den gjerne med kokte poteter eller potetmos til.

40-60 min, Medium

40-60 min
Medium
Gresk lammegryte med grønnsaker er en smaksbombe. Denne kan du invitere gjester på. Server den gjerne med kokte poteter eller potetmos til.
5 OM DAGEN
Les merHelsedirektoratet anbefaler at du spiser minst 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker om dagen. Anbefalt inntak er ca 500 gram per dag.
En porsjon kan være en middels stor frukt, omkring 1 dl frukt- eller grønnsaksjuice, omkring 100 g kokte eller rå grønnsaker, en porsjonsbolle med blandet salat eller 1-2 dl bær.
Fremgangsmåte
