Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær løk i skiver. Grovstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver.

    Stek løk, kål og gulrøtter forsiktig hver for seg i litt smør i en panne og legg det over i en gryte.

    Tilsett buljongen og la det koke i noen minutter.

    Del epler i båter og stek dem i litt. Legg dem over i gryten og la det koke litt. Eplene skal ikke bli for myke.

    Smak til med salt og pepper.

    Ønsker du å tilsette litt røkte middagspølser, så skjæres de i skiver og stekes litt i panne før det tilsettes gryten.

    Bland sammen crème fraîche og karri og smak til med sukker.

    Server grønnsaksgryten med kokte poteter og karridipp og strø over hakket kruspersille rett før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 400 g hodekål
  • salt og pepper
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk eple
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • evt. røkte middagspølser
  • Karridipp:
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts karri
  • ½ ts sukker

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær løk i skiver. Grovstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver.

    Stek løk, kål og gulrøtter forsiktig hver for seg i litt smør i en panne og legg det over i en gryte.

    Tilsett buljongen og la det koke i noen minutter.

    Del epler i båter og stek dem i litt. Legg dem over i gryten og la det koke litt. Eplene skal ikke bli for myke.

    Smak til med salt og pepper.

    Ønsker du å tilsette litt røkte middagspølser, så skjæres de i skiver og stekes litt i panne før det tilsettes gryten.

    Bland sammen crème fraîche og karri og smak til med sukker.

    Server grønnsaksgryten med kokte poteter og karridipp og strø over hakket kruspersille rett før servering.