Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens og hakk løk. Skrell gulrøtter og rotgrønnsakene og skjær dem i skiver og biter. Rens chili for frø og hinner og hakk den fint.

    Varm oljen i en gryte og surr løk, chili og presset hvitløk raskt.

    Ha gulrøtter og rotgrønnsaker i gryten og stek ytterligere et par minutter.

    Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og oregano og la sausen surre ved svak varme under lokk i ca. 15 minutter.

    Ta gryten av platen og smak sausen til med salt og pepper.

    Varm 4 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet (i et syltetøyglass. e.l.) til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskattnøtt og ost og smak sausen til med salt og pepper.

    Sett ovnen på 200 grader varmluft (225 grader uten varmluft).

    Legg lagvis lasagneplater, grønnsaksaus og bechamelsaus i en smurt ildfast form. Gjenta og slutt med et lag bechamelsaus.

    Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.

    En grønn salat til smaker godt.

     

    Kilde: www.saesonforgodsmag.dk

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk løk
  • 3 stk gulrot
  • 150 g pastinakk
  • 150 g persillerot
  • 150 g knollselleri (sellerirot)
  • 150 g jordskokk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss finhakket frisk oregano
  • Bechamelsaus (hvit saus):
  • 6 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • ½ ts revet muskatnøtt (evt. malt muskat)
  • 74 g revet mozzarella til bechamelsausen
  • salt og pepper
  • 250 g lasagneplater
  • 50 g revet mozzarella til topping

Fremgangsmåte

  • Rens og hakk løk. Skrell gulrøtter og rotgrønnsakene og skjær dem i skiver og biter. Rens chili for frø og hinner og hakk den fint.

    Varm oljen i en gryte og surr løk, chili og presset hvitløk raskt.

    Ha gulrøtter og rotgrønnsaker i gryten og stek ytterligere et par minutter.

    Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og oregano og la sausen surre ved svak varme under lokk i ca. 15 minutter.

    Ta gryten av platen og smak sausen til med salt og pepper.

    Varm 4 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet (i et syltetøyglass. e.l.) til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskattnøtt og ost og smak sausen til med salt og pepper.

    Sett ovnen på 200 grader varmluft (225 grader uten varmluft).

    Legg lagvis lasagneplater, grønnsaksaus og bechamelsaus i en smurt ildfast form. Gjenta og slutt med et lag bechamelsaus.

    Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.

    En grønn salat til smaker godt.

     

    Kilde: www.saesonforgodsmag.dk