Potetpurésuppe

Rotgrønnsaker og buljong er med på å sette den gode smaken på denne potetpurésuppen. Prøv den som forrett en kald vinterdag og pynt med urter og en "dæsj" créme fraîche.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 20 g smør
  • 1 løk
  • 0,5 purre
  • 1 gulrot
  • 0,5 sellerirot
  • 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 750 g skrelt, rå potet
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ss hakket frisk gressløk
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Vask og rens grønnsakene og potetene. Legg potetene i kaldt vann så de ikke blir brune. Skjær grønnsakene i terninger eller strimler.

 

Fres grønnsakene i smør i en kjele og hell kraften over. La det småkoke i ca. 30 min.  Skjær potetene i terninger. Kok de sammen med grønnsakene i kraften til potetene er godt kokt. Bruk en stavmikser eller en foodprosessor og kjør det hele til en tykk suppe.

 

Kok opp suppen. Kok også opp kremfløte og creme fraiche, og bland det i den varme suppen.

 

Smak til med salt og pepper.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook