Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Grapefruktene skrelles og filiteres (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes). Stjernefrukten deles i fire og skjæres i tynne biter. Grapefrukten deles ved å snitte rundt frukten i skallen. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den skrekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l. Agurken skjæres i terninger.

    Rucculabladene skylles og rives og legges i bunnen av et egnet fat eller en bolle.

    Grapefruktfiletene legges lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger.

    Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.

    Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk grapefrukt
  • 1 stk carambola (stjernefrukt)
  • 1 stk granateple
  • 1 stk slangeagurk
  • saft av 2 stk appelsin
  • 6 blad ruccula
Oppskriftsbilde av grapefruktsalat med stjernefrukt og granateplekjerner

Fremgangsmåte

  • Grapefruktene skrelles og filiteres (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes). Stjernefrukten deles i fire og skjæres i tynne biter. Grapefrukten deles ved å snitte rundt frukten i skallen. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den skrekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l. Agurken skjæres i terninger.

    Rucculabladene skylles og rives og legges i bunnen av et egnet fat eller en bolle.

    Grapefruktfiletene legges lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger.

    Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.

    Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.