Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll rucculaen og linsene.

    Finsnitt vårløk.

    Del plommene i to, fjern steinene og skjær hver halvdel i båter.

    Bland alt til salaten sammen i en salatbolle.

    Dressing:

    Del plommene i to og fjern steinene.

    Mos plommene med en stavmikser eller hurtighakker og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt.

    Server plommesalaten med plommedressingen, enten over salaten eller ved siden av.

    Tips:

    Litt fetaost og valnøttkjerner smaker også godt i salaten.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 pk ruccula
  • 1 pk røde linser
  • 1 bunt vårløk
  • 5 stk plomme
  • Dressing:
  • 2 stk plomme
  • ½ stk finhakket løk
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 2 dl valnøttolje
  • 1 dl eplejuice
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skyll rucculaen og linsene.

    Finsnitt vårløk.

    Del plommene i to, fjern steinene og skjær hver halvdel i båter.

    Bland alt til salaten sammen i en salatbolle.

    Dressing:

    Del plommene i to og fjern steinene.

    Mos plommene med en stavmikser eller hurtighakker og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt.

    Server plommesalaten med plommedressingen, enten over salaten eller ved siden av.

    Tips:

    Litt fetaost og valnøttkjerner smaker også godt i salaten.