Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Skrell sjalottløken og del den i fire.

    Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.

    Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.

    Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.

    Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.

    Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.

    Ovnsbakte grønnsaker passer til det aller meste.  Den kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 200 g sjalottløk
  • 200 g chioggiabete i båter
  • 200 g gulrot i staver - gjerne forskjellige farger
  • 200 g knollselleri (sellerirot) i trekanter
  • 200 g persillerot
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk sitron i skiver
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Skrell sjalottløken og del den i fire.

    Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.

    Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.

    Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.

    Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.

    Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.

    Ovnsbakte grønnsaker passer til det aller meste.  Den kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.