Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og røttene, og skjær alt i terninger. Kok dem i vann med litt salt til de er møre - ca. 20 minutter. Sil av vannet og kjør alt i en foodprocessor med fløte, smør og pepper. Ønsker du en grovere stappe, bruk da en håndmoser. Smak til med salt når stappen er helt ferdig.

    Rotmos er nydelig til f.eks. vossakorv, pinnekjøtt, røkt svinekam eller saltet lammelår. Godt med en god sennep til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 250 g potet
  • 250 g kålrot
  • 2 stk gulrot
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • 100 g persillerot
  • 1 dl matfløte
  • 50 g smør
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og røttene, og skjær alt i terninger. Kok dem i vann med litt salt til de er møre - ca. 20 minutter. Sil av vannet og kjør alt i en foodprocessor med fløte, smør og pepper. Ønsker du en grovere stappe, bruk da en håndmoser. Smak til med salt når stappen er helt ferdig.

    Rotmos er nydelig til f.eks. vossakorv, pinnekjøtt, røkt svinekam eller saltet lammelår. Godt med en god sennep til.