Salat med hjertesalat, tomat og egg

Derfor bør du spise salat

Det er mange gode grunner til å spise mer salat. Her får du noen av dem, og inspirasjon til hvordan du kan lage nye og fristende retter.

5 gode grunner til å spise en salat hver dag

1. Salat gjør deg mett på lite og tar plassen til mer energitett mat. Salat er også fiberrikt, noe som gir magen noe å jobbe med, og gir en god metthetsfølelse - gjerne kombinert med andre grønnsaker, frukt og bær i salaten.

2. Salat inneholder kalium som er viktig for å opprettholde et normalt blodtrykk. Noen typer salat inneholder også vitamin K, folat og betakaroten. Betakaroten omgjøres til vitamin A i kroppen og er viktig for et normalt syn, hud, hår og immunforsvar. Du finner mest vitamin K, folat og betakaroten i salater med mye grønnfarge.

3. Salat inneholder rundt 95 % vann. Det du spiser kan også bidra til å hydrere kroppen. Det er ikke uten grunn at vi har lyst på noe friskt når det er varmt.

4. Salat gjør godt for fordøyelsen. Salat og andre frukt og grønnsaker er gode kilder til fiber som bidrar til en god fordøyelse. 

5. Fiber fra salat og andre frukt og grønnsaker kan gi næring til de "gode" tarmbakteriene som kan se ut til å bidra positivt for immunforsvaret vårt. Les mer her: Frukt og grønnsaker er bra for immunforsvaret.

Salat tar kort tid å lage og kan kombineres i det uendelige, sammen med mange andre næringsrike råvarer.

Salatblader som wraps

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Salatblader er supre å bruke som wraps. Prøv vår oppskrift på isbergsalat-wraps

Salat kan også grilles!

Legg halve hjertesalat på grillen

Salat i salat

Aller vanligst er vel å bruke salatblader i en god salat. Salat er et perfekt tilbehør, men det finnes også mange gode salatoppskrifter som gjør salat til et fullverdig måltid.

Her er link til noen av våre mest populære salater

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - foto Marte Garmann

Spis deg god i sommer