Fargerik juleinspirasjon

Julen er en høytid der vi spiser og koser oss mye og ofte. Vi har laget noen fargerike julealternativer som både ser flott ut og som smaker kjempegodt.

Lag julekalender av litt rødt bånd, appelsin og nellik (fire rader med seks nelliker på hver rad) og nyt den deilige duften av jul. Trekk ut én nellikspiker hver dag, og få godlukt og julefølelse på kjøpet.

Klementiner

Klementinen er vår mest populære julefrukt. Hvert år spiser vi alle i snitt 6 kg klementiner, og det meste av dette spiser vi i juletiden.

 Img-bigitem

Tørkede skiver av klementiner smaker godt som snacks. Du kan tørke andre sitrusfrukter på samme måte.

Img-bigitem

Ikke bare smaker tørkede sitrusskiver godt, men det ser også flott ut i en juledekorasjon. Her har vi brukt både klementiner og appelsiner.

Vask appelsiner og klementiner godt og tørk godt av dem. Skjær dem i tynne skiver. Legg skivene på et bakepapir på et stekebrett og sett i ovnen på 50–60 °C. Ta brettet ut etter ca. 2 timer og la skivene lufttørke til de er sprø. Tiden på dette varierer etter tykkelsen, men regn med ett døgn.

 

Img-bigitem

 

Du kan også lage en hjemmelaget adventsstake med tørkede klementiner og appelsinskiver, mini-kongler og mose.

Img-bigitem

Juletrekake med kiwi

Denne morsomme juletrekaken har en bunn av butterdeig og er fylt med kiwi. Pynten er bringebær, blåbær, granateplekjerner og physalis. Melis som snø. Se oppskriften her.

Img-bigitem

Du grønne glitrende tre …

Hva med å pynte til jul med spiselig bordpynt? Juletreet vårt står på en fot av kålrot og har en stamme av gulrot. Pynten er festet med tannpirkere.

Img-bigitem

I tillegg til å være en fin liten munnfull, er disse mini-julekransene kjempefine å dekorere koldtbordet med. Skjær en agurk i tykke skiver og bruk en sitrusskreller til å lage mønster i agurkskallet. Fjern noe av innmaten til agurken med en t-skje slik at du får en liten «skål» til å ha litt dipp i.

Img-bigitem

Nissefamilien vår er laget av jordbær og krem. Øynene kan du f.eks. lage av sjokolade. Nissefar har fått et hode av banan.

Spennende vri på juletilbehøret

Img-bigitem

Kremet rødkålsalat med granateple

En smakfull og lett syrlig salat med rødkål og granateple som passer godt som tilbehørtil de meste av julematen. Oppskriften finner du her.

Img-bigitem

Smakfull julegave i siste liten

Det finnes ikke en mer hyggelig julegave å få eller å gi bort enn den som er hjemmelaget. Et par pyntede glass med pesto er kjempegodt og enkle å lage. Se oppskriften her.

Img-bigitem

Kule stjerneskudd til nyttårsfeiringen

Finn fram f.eks. noen grillspyd i tre og lag fargerike spyd med bær og biter av frukt. Stjernene lager du enten ved å skjære skiver av en stjernefrukt eller ved å trykke ut en melonstjerne med en pepperkakeform. Fest pinnene i en halv melon eller kålhode kledd med aluminiumsfolie. Godt nytt år.

Img-bigitem

Potetmostopper med stjerner

Sprøyt din vanlige potetmos slik at det blir «juletreformede» topper. Skjær eller stikk ut en stjerne av f.eks. kålrot. Oppskrift på potetmos.

Tema jul