Påsketips i barnehagen

Påsken er rett rundt hjørnet og det er en perfekt tid for å nyte maten utendørs. Vi har samlet 3 tips til hva dere kan gjøre i barnehagen for å sette litt påskestemning i fokus.
  1. Nyt maten utendørs
    Suppe på termos er kjempefin turmat. Lag ferdig din egen favorittsuppe og hell den over på termos og ta med i sekken. Litt godt brød til, og friluftsmiddagen er i boks. Har dere en bålpanne i barnehagen? Da er det mye god mat dere kan lage ute. En bålpanne kan brukes til langt mer enn å bare grille pølser. Det går fint å lage suppe i en gryte hengende over selve pannen. Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. De aller fleste grønnsaker kan grilles, det samme gjelder frukten. Ta frem den påskegule bananen og fyll den med sjokolade og valnøtter. Det blir garantert en favoritt blant både store og små. Les mer om hvordan du griller banan her: Grillede bananer.
  2. Påsken = Påskekos
    I påsken koser vi oss litt ekstra sammen hver dag. Oppkuttet frukt og bær er fristende, fargerikt og godt, og gir deg mange gode næringsstoffer samtidig som det er godt. Et påskeegg kan fylles på så mange måter og kanskje blir det litt mer fristende å spise grønnsaker hvis de serveres i et påskeegg?
  3. Appelsiner hører med til påsken.
    I tillegg til å ha den med på tur, finnes det mange andre kreative måter å bruke den på. Nyt den gode påskeappelsinen med noen våre appelsinoppskrifter. 

Turmat

Oppskrifter med appelsin

Flere tips!

Les mer om 5 om dagen - barnehage