Det beste påskegodtet

I påsken skal vi kose oss hver dag. Et fat med oppkuttet frukt og bær er fristende, fargerikt og godt, og gir deg mange gode næringsstoffer samtidig som du koser deg. Da er det også plass til en liten sjokoladebit eller en kokosbolle på fatet av og til.

Hvem kan mostå å forsyne seg fra dette fatet? Biter av vannmelon, mangobiter, blåbær, jordbær, druer, blomkål- og brokkolibuketter, polkabeter, agurkstaver, paprikastrimler, snacksgulrot og bananskiver. Nam!

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

 

Bruk muffinsformene til noe virkelig nyttig - som snacksfat. Ha i oppkuttede grønnsaker og dipper. Lag mye, for dette forsvinner fort.

Har du ikke en muffinsform, så bruker du det du har, eksempelvis pappkrus. Barna elsker å få "smågodt" servert slik.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer

En skikkelig godteskål! Her har vi stukket tannpirkere eller grillpinner inn i fruktbitene, og laget en skikkelig flott bukett. Velbekomme!

Ikke kast plastboksene som du kjøper i butikken bl.a. med tomater eller blåbær. De får et nytt liv som snacksboks til tursekken.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Stikk ut "seigmenn" f.eks. av kålrot og melon med pepperkakeformer. Morsomt for liten - og morsomt for stor.

Dette er også påskegodt. Putt cherrytomater og snackspaprika i forskjellige farger og snacksagurker i påskeegget.