Bakte grønnsaker med asiatisk vri

Grønnsaker som bakes i ovn er en spennende vri på middagsgrønnsakene. Smak til med spisskummen, karri, chili og koriander, og du får en asiatisk vri på grønnsakene.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 gulrot
  • 1 persillerot
  • 2 gulbete
  • 100 g brokkoli
  • 1 eple
  • 0,5 purre
  • 1 ts karri
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 rød chili
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • saften av 1 sitron

Fremgangsmåte

Rens og skjær grønnsakene i grove biter og brokkolien i buketter.

Forvell grønnsakene raskt i kokende vann, ca. 2 minutter.

Skjær eplet i båter.

Del chilien i to på langs, skrap ut frøene og finhakk den.

Bland alt sammen med krydder og sitronsaft, og ha det over i en ildfast form. Drypp flytende honning over.

Bak grønnsakene i ovnen på 180°C til alt er mørt, 15-20 minutter.

Finhakk frisk koriander og dryss over før servering.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook