Blomkålsuppe med stilkselleri

Familiens favoritt: Frisk og fyldig blomkålsuppe. Smaker godt året rundt. Denne varianten er med stilkselleri og friske urter.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • ca. 50 g stilkselleri (stangselleri) (ca. 1 stilk)
  • 1 løk
  • 1 l vann
  • 1 hønsebuljongterning
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 2 ss hakket frisk timian eller andre krydderurter
  • saften av 0,5 sitron
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 eggeplomme
  • 0,5 ts malt muskat
  • salt og pepper
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Kok opp vann tilsatt buljongterninger og eventuelt krydderurter og sitronsaft. Rens blomkålhodet og del det i to. Legg halve blomkål og oppskåret selleri og løk i buljongkjelen. La det koke i ca. 15 minutter, eller til blomkålen er helt mør. Sil av og ta vare på kokevannet. Sett til side halvparten av blomkålen. Bruk matmølle/foodprosessor eller en stavmikser og finmos resten av grønnsakene.

 

Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn mel. Spe med varm blomkålkraft litt etter litt under omrøring. Tilsett grønnsakmosen.

 

Skjær det halve, kokte blomkålhodet i små buketter/pene biter som legges i suppen. Gi suppen et oppkok, slå av varmen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Smak til med muskat, salt og pepper. Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 7
Legg til på Min side
Del på Facebook