Bruschetta med tomater, estragon og kremost

Bruschetta er en liten lekkerbisken som du enten kan servere som forrett eller som en liten snacks før middag for å stille den verste sult. Tomater hører med, og her er de smakt til bl.a. med deilig frisk estragon.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 tomat
  • 1 dl hakket frisk estragon
  • 1 ss sitronsaft
  • revet skall av 0,5 sitron
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • bitte litt sukker
  • 150 g snøfrisk naturell
  • 0,5 dl kremfløte
  • 50 g kremost naturell
  • 4 skive brød
  • 4 skive spekeskinke

Fremgangsmåte

Skjær et kryss i tomatene. Kok opp en kjele med vann og legg tomatene oppi i noen sekunder. Ta dem opp og skyll i kaldt vann. Da er det lett å fjerne skallet på tomatene.

Del tomatene i to og fjern frøene. Skjær tomatene i små biter.

Hakk litt frisk estragon og bland med tomatbitene sammen med sitronsaft, sitronskall og olivenolje. Smak til med salt og pepper og en klype sukker.

Pisk snøfrisk, kremfløte og kremost sammen til en glatt krem. Smak til med salt og pepper.

Rist brødskivene og gni dem inn med hvitløk.

Fordel tomatblandingen på brødskivene og avslutt med en klatt ostekrem. Server med spekeskinke.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook