Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Elt sammen alle ingrediensene til deigen. Cottage cheese gir en magrere deig enn med smør, og dessuten blir den ekstra lett å kjevle ut.  La deigen hvile i minst 30 minutter.

     

    Kjevle deigen tynt ut og kle en form ca. 24 cm i diameter. Prikk bunnen godt, dekk den med matpapir og forstek den på nederste rille i ca. 10 minutter.

     

    Rens stjerneløken, rødløken og vårløken. Grovsnitt vårløken og skjær rødløken i skiver. Fres alle de tre løksortene myke i olje.

     

    Fordel løken i paiskallet. Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og ost, og hell det over løken.

     

    Stek paien på nederste rille i ca. 40 minutter ved 200 grader C.

     

    Serveres varm med en grønn og god salat til.

INGREDIENSER

  • 50 g smør
  • 60 g cottage cheese
  • 200 g hvetemel
  • 1 ss kaldt vann
  • Fyll:
  • 250 g stjerneløk
  • 2 bunt vårløk
  • 3 stk rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 stk egg
  • dl matfløte
  • 1 dl hvitost
  • salt, hvit pepper

Fremgangsmåte

  • Elt sammen alle ingrediensene til deigen. Cottage cheese gir en magrere deig enn med smør, og dessuten blir den ekstra lett å kjevle ut.  La deigen hvile i minst 30 minutter.

     

    Kjevle deigen tynt ut og kle en form ca. 24 cm i diameter. Prikk bunnen godt, dekk den med matpapir og forstek den på nederste rille i ca. 10 minutter.

     

    Rens stjerneløken, rødløken og vårløken. Grovsnitt vårløken og skjær rødløken i skiver. Fres alle de tre løksortene myke i olje.

     

    Fordel løken i paiskallet. Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og ost, og hell det over løken.

     

    Stek paien på nederste rille i ca. 40 minutter ved 200 grader C.

     

    Serveres varm med en grønn og god salat til.