Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp vann, laurbærblad, pepperkorn og litt salt i en kjele.

    Del kyllingfiletene i mindre biter og la dem trekke i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt.

    Sil og ta vare på kraften.

    Skrell og skjær røttene i litt store biter. Kok dem møre i vann.

    Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften litt av gangen under omrøring. Tilsett fløte og la det koke i 3-5 minutter. Rør om av og til.

    Tilsett eddik, sukker, kyllingen og de kokte grønnsakene.

    La kyllingen bli varm i sausen.

    Ta gryten av varmen og tilsett dill. Smak til med salt og pepper og evt. mer eddik og sukker.

    Server gjerne kokte poteter til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g kyllingfilet
  • 1 l vann
  • 2 stk laurbærblad
  • 6 stk hel pepper
  • litt salt
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • ½ stk sellerirot
  • ½ stk kålrot
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte
  • ss eddik, 7 %
  • 1 ts sukker
  • dl grovhakket frisk dill
  • nykvernet pepper
Dillkylling og grønnsaker på hvit tallerken

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann, laurbærblad, pepperkorn og litt salt i en kjele.

    Del kyllingfiletene i mindre biter og la dem trekke i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt.

    Sil og ta vare på kraften.

    Skrell og skjær røttene i litt store biter. Kok dem møre i vann.

    Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften litt av gangen under omrøring. Tilsett fløte og la det koke i 3-5 minutter. Rør om av og til.

    Tilsett eddik, sukker, kyllingen og de kokte grønnsakene.

    La kyllingen bli varm i sausen.

    Ta gryten av varmen og tilsett dill. Smak til med salt og pepper og evt. mer eddik og sukker.

    Server gjerne kokte poteter til.