Reke- og nuddelwok i hvit bolle

Reke- og nuddelwok

Grønnsaker og skalldyr passer kjempegodt sammen i en wok. Ekstra smakfull blir retten om du tilsetter frisk ingefær, div. oljer og soyasaus.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g rensede reker
  • 250 g bønnespirer
  • 1 dl finsnittet purre
  • 400 g nudler
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss peanøttolje
  • 0,5 ts sukker
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1 ss sherry

Fremgangsmåte

Kok nudler myke i vann og skyll godt. Legg dem i en bolle og tilsett sesamolje.

Bland sammen soyasaus, østerssaus, sukker, salt og pepper. Varm opp peanøttolje i en wok og tilsett finhakket hvitløk og ingefær. Stek i ca. 10 sekunder og tilsett rekene. Stek i ca. 1 minutt.

Tilsett purre og sherry og surr det noen minutter. Tilsett bønnespirer og deretter sausblandingen. Stek et par minutter mens du rører godt.

Smak til og server.

Del på Facebook