Reke- og nuddelwok i hvit bolle

Reke- og nuddelwok

Grønnsaker og skalldyr passer kjempegodt sammen i en wok. Ekstra smakfull blir retten om du tilsetter frisk ingefær, div. oljer og soyasaus.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g rensede reker
  • 250 g bønnespirer
  • 1 dl finsnittet purre
  • 400 g nudler
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss peanøttolje
  • 0,5 ts sukker
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1 ss sherry

Fremgangsmåte

Kok nudler myke i vann og skyll godt. Legg dem i en bolle og tilsett sesamolje.

Bland sammen soyasaus, østerssaus, sukker, salt og pepper. Varm opp peanøttolje i en wok og tilsett finhakket hvitløk og ingefær. Stek i ca. 10 sekunder og tilsett rekene. Stek i ca. 1 minutt.

Tilsett purre og sherry og surr det noen minutter. Tilsett bønnespirer og deretter sausblandingen. Stek et par minutter mens du rører godt.

Smak til og server.

Legg til på Min side
Del på Facebook