Spicy wok med squash, mango og paprika

En gnistrende wok med masse deilige grønnsaker smakt til med frisk ingefær, chili og søt mango. Her har vi tilsatt litt svinekjøtt, men det er valgfritt. Enkelt, raskt og ikke minst sunt.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 ts revet frisk ingefær
  • 1 hakket rød chili
  • 2 båt hvitløk - knust
  • 250 g indrefilet av svin - i strimler
  • 5 ss appelsinjuice
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • 1 rødløk i tynne ringer
  • 1 grønn squash i strimler
  • 2 rød paprika - i strimler
  • 1 mango i biter
  • 2 ss hakket frisk sitronmelisse

Fremgangsmåte

Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren.

Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen.

Dekk til og mariner i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til.

Ta vare på marinaden.

Varm woken og ha i resten av oljen. 

Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring.

Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter.

Hell over marinaden og tilsett mango. 

Dryss over hakket sitronmelisse og server woken umiddelbart med nykokt ris og limebåter.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 36
Legg til på Min side
Del på Facebook