Sursøt grønnsaksalat

Sursøt grønnsaksalat lager du med deilige rotgrønnsaker og eddikdressing over. Salaten passer ypperlig som tilbehør til middag eller som en frisk liten forrett.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 løk
  • 1 sellerirot
  • 3 gulrot
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ss sukker
  • 0,25 bunt frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Løken renses og skjæres i tynne ringer som surres sammen med selleri og gulrøtter i små treninger. Ha svak varme. Grønnsakene skal bli så vidt møre. Salaten smakes så til med salt, pepper, eddik og sukker. Dryss godt med klippet kruspersille over rett før servering. Denne salaten er deilig til både kjøtt- og fiskeretter. Den kan evt. være et alternativ til surkål.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 59
Legg til på Min side
Del på Facebook