Urtemuffins med tomatsalsa

Hvorfor ikke ha hakkede urter og løk i brøddeig, eller som her; i muffinsdeig. Et 'must' til tapas eller eller til suppe og gryteretter. Her serverer vi de lune urtemuffinsene sammen med en kjempegod tomatsalsa.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 rødløk
  • 1 purre
  • 2 ss smør
  • 4 egg
  • 1 beger kesam original
  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • 3 ts bakepulver
  • 150 g revet hvitost
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 2 ss finhakket frisk estragon
  • 2 ss finhakket frisk basilikum

Tomatsalsa

  • 8 moden tomat
  • 1 finhakket rødløk
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 1 finhakket rød chili uten frø og hinner
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • saften av 1 lime

Fremgangsmåte

Skrell og grovhakk løken. Rens og skjær purren i skiver.. Fres i smør i en panne til det er mykt.

Visp sammen egg og kesam. Bland i mel og bakepulver. Bland deretter i løk, urter og ost.

Legg røren i smurte muffinsformer eller i store papirformer.

Stekes midt i ovnen på 200°C i 20-25 minutter.

 

Til salsaen: Hakk tomatene og legg i en sikt så overflødig væske renner av. Bland alt godt sammen.

Sett salsaen i kjøleskap 1 time før servering.

Legg tomatsalsaen i skjeer eller i små boller og server til lune urtemuffins.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 0
Legg til på Min side
Del på Facebook