Slik bruker du blomkål
Blomkål er nydelig kokt, gratinert, frityrstekt, i kremer, i supper, i gratenger, i gryter, i wok og stuinger. Rå blomkål i små buketter er godt i salater eller som snack. Blomkål i tykke skiver er nydelig å grille. Raspet blomkål kan brukes i stedet for ris.
Rå og sprø i salat
Visste du at blomkål kan spises rå? Kutt den i små buketter og bruk den i salater eller som sprø snacks med en god dipp. Den milde smaken gjør at den passer godt sammen med både friske grønnsaker og mer smakfulle dressinger.
Kokt, men ikke for lenge
Kokt blomkål er en klassiker til middagen – men den smaker best når den ikke er kokt for lenge. Da beholder den både smak og næringsstoffer. Del blomkålen i buketter, kok dem i lettsaltet vann i 3–5 minutter, og server som tilbehør til kjøtt, fisk eller vegetarmåltid.
Stekt eller ovnsbakt
Vil du løfte smaken? Prøv å steke eller bake blomkålen i ovn med litt olje og krydder. Ovnsbakt blomkål får en nøtteaktig og karamellisert smak som gjør seg godt både alene eller i gryter og salater. Prøv for eksempel å riste buketter med olivenolje, hvitløk og paprikakrydder – og topp med litt parmesan før servering.
Blomkålris og blomkålmos
Blomkål kan også brukes som erstatning for ris eller potetmos. Riv blomkål grovt på et rivjern eller i en kjøkkenmaskin, og stek «blomkålrisen» lett i panne med litt smør eller olje.
Nå får du deilig norsk blomkål i butikken. Her finner du våre beste oppskrifter med blomkål.