Fargerik snacks til å bli glad av

Bytt ut potetgull-bollen med et stort og deilig fat med sprø oppkuttede grønnsaker – gjerne med en smaksrik dipp til. Vi garanterer omsetning!

Alle er enige om at det er sunt å spise mer frukt og grønnsaker. Men hvordan kan vi gjøre det på en enkel og fristende måte? Svaret er: Kutt opp! Vi har laget noen tips som kan hjelpe deg med å komme i gang. Vi garanterer at det blir vellykket!

Slik kutter du opp

Beregn omtrent 200 gram eller 6–8 biter per person.

Gulrøtter – kuttes i staver

Kålrot – kuttes i staver 

Blomkål – kuttes i små buketter

Agurk – kuttes i staver

Stilkselleri – kuttes i staver

Babymais – serveres hele

Cherrytomat – serveres hele

Sukkererter – serveres hele

Paprika – kuttes i staver

Reddiker – serveres hele

Brokkoli – kuttes i små buketter

Neper – kuttes i staver

Dipp som passer godt å servere til

Det er mange ulike typer dipper som passer godt til oppkuttede grønnsaker. Prøv f.eks. tomatsalsa, hummus, tzatziki, guacamole, aioli eller pesto.

Tips

  • Legg biter eller staver av kålrot og gulrot i en skål med vann og sett det i kjøleskapet til det skal serveres.
  • Bruk epledeler til å dele eple og agurk.
  • Bruk et muffinsbrett til å servere de ulike grønnsakene i.
  • Skjær kålrot, agurk og nepe i skiver og trykk ut figurer med pepperkakeformer - gøy for barna.
  • Oppkuttede grønnsaker er ypperlig til å ta med på tur i skogen eller på stranden - leskende og lett å spise.
  • Snacks som ikke trenger å kuttes; cherrytomater, knaskegulrøtter, minimais, sukkererter og reddiker.
  • Litt sen middag? Kutt opp grønnsaker og sett frem før middagen, da mister ingen appetitten.
  • Lag et kryss på 6-8 mm i bunnen av en reddik og legg den i isvann. Reddiken sveller fort og blir til en nydelig rose.

Slk lager du guacamole