Jule- og nyttårsdesserter

Årets siste måltider skal nytes sammen med venner og familie. Det kan for mange bli dessert litt oftere enn i hverdagen. Mange, og spesielt unge, setter pris på at desserten er litt friskere. Så et bra tips er å putte litt mer frukt eller bær i dessertene.

Jule- og nyttårsuken handler om å ha tid til å kose seg med sine nærmeste rundt seg – også rundt matbordet. Desserten skal være en søt og deilig avslutning på et langt og rolig måltid.

Det kan være så enkelt som å skjære saftige og søte appelsiner i skiver og strø på litt sukker og kanel, eller skjære opp frukt i litt store biter og dyppe dem i smeltet sjokolade. Fruktsalat er også en frisk og deilig dessert, og det skal ikke mere til enn å bruke litt mer multer i multekremen, lage den røde sausen fra bunnen av med bringebær til riskremen og toppe den med friske bær. Karamellpuddingen blir også ekstra god med friske bær.

Her finner du et knippe desserter som vi går gode for som avslutning på jule- og nyttårsmaten; noen veldig, veldig sunne, mens andre er litt mer syndige.

Velbekomme!