Produktbilde asparges

Slik nyter du asparges

Koketiden for grønn asparges er minimal, og den egner seg derfor ypperlig å servere til hyggelige anledninger hvor man får gjester på besøk. Hvit, grønn eller lilla; asparges kan forvelles, grilles, friteres, stekes og kokes eller brukes rå i salater.

Synet av asparges i butikken er synet av vår. Sprø og struttende er den selve symbolet på nytt liv. Og det enkle er ofte det beste: Nykokt (se her for tilberedning) med kun litt god olivenolje, salt og pepper, tradisjonelt med hollandaisesaus over, eller sammen med spekeskinke. Asparges passer også utmerket å ha på grillen (forvell den kjapt i usaltet vann først, da trenger den mindre tid på grillen). Server grillet asparges med saften av litt sitron dryppet over eller revet parmesanost. En herlig smak av sommer!

Hvit, lilla eller grønn asparges passer bra som forrett eller som del av en deilig salat. Drysser du litt eggehakk over får du en nydelig frokost. Den aromatiske og fine smak gjør at asparges også egner seg supert som tilbehør til stekt og røkt kjøtt og fiskeretter.

La deg inspirere av våre fantastiske oppskrifter. Vel bekomme!

 

Se vårt leksikon for mer informasjon om asparges

Oppskrifter med asparges