Vanlig matpakke er fortsatt godt nok

Ny undersøkelse viser at vanlig matpakke er fortsatt godt nok. 4 av 10 mener det er mye press og mas rundt det å lage gode matpakker, viser en ny undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av opplysningskontorene i landbruket. Til tross for dette, er det fortsatt grovbrød med hvitost og salami barna oftest har i matpakka - også i periodene med hjemmeskole.

Viktigere med sunne matpakker fremfor spennende 

I neste uke er det skolestart og det er igjen på tide å tenke på matpakken. Matpakken er skoledagens viktigste energi- og næringspåfyll. 95 % av barna har med seg matpakke på skolen hver dag. I juni undersøkte Norstat, på vegne av opplysningskontorene i landbruket, de norske matpakkevanene. 

– 39 % av respondentene i undersøkelsen sier at de opplever mye press og mas rundt det å lage gode matpakker. Videre oppgir 79 % at de synes det er viktigere med sunne matpakker fremfor spennende.

Er du forelder og lurer på om andre foreldre sender med barna mer spennende matpakker, viser denne undersøkelsen at vanlig matpakke fortsatt er mer enn bra nok.  

– Det er fortsatt slik at grovbrød er det som er vanligst å ha med i matpakken. Vi ser at hvitost, salami, leverpostei og skinke - noen med en skive agurk eller paprika - er de vanligste påleggstypene i matpakken. Med litt oppskåret frukt og med melk ved siden av er det alt som skal til for å lage matpakke i samsvar med kostrådene.

Matpakke på under 10 minutter 

– Tallene fra undersøkelsen viser at det er mor (70 %) som er den ubestridte matpakkesmøreren, etterfulgt av far (50 %) og barnet selv (27 %). Når det gjelder tidsbruk, klarer de fleste foreldrene seg med under ti minutter til å smøre matpakken.

 

Norstats matpakkeundersøkelse er bestilt av opplysningskontorene i landbruket: 

Opplysningskontoret for frukt og grønt – frukt.no 

Opplysningskontoret for Meieriprodukter – melk.no 

Opplysningskontoret for egg og kjøtt – matprat.no/matstart.no 

Opplysningskontoret for brød og korn – brodogkorn.no