Lam i dill og sitron

Dette minner om en god frikassé, men sausen er smakt til med dill og sitron. Sammen med grønnsaker som gulrot, kålrot, stilkselleri, blomkål og purre, blir det god middag av det.
Over 60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 3 gulrot
  • 2 skive kålrot
  • 3 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 blomkål
  • 1 purre

Saus

  • 6 dl sjy/kraft
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • revet skall av 1 sitron
  • litt sukker
  • frisk dill
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt og skum godt av kraften. Tilsett salt og la kjøttet trekke i ca. 45 minutter.

Skjær grønnsakene i biter og kok det med kjøttet de siste 10 minuttene.

Sil av kraften. Pisk maizena ut i litt vann og jevn sausen. Smak den til med salt, pepper, sitron, sukker og rikelig med hakket frisk dill.

Server retten med nykokte poteter.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook