Linsesuppe med squashspagetti

Kjempegod kjøttfri suppe med gode grønnsaker og med linser som metter ekstra. Spagettien i suppen er laget av squash. Vegetarsuppen er laget uten gluten og laktose.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 dl ferdig kokte gule linser
  • 1 ss soyaolje
  • 1 bunt finhakket vårløk
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 laurbærblad
  • 2 gulrot i små terninger
  • 1 persillerot i små terninger
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 dl finhakket bladpersille
  • 1 grønn squash i lange tynne strimler

Fremgangsmåte

  1. Skyll linsene og kok dem i 12-15 minutter..
  2. Fres vårløk og hvitløk blankt i olje i en varm panne.  Tilsett gulrot- og persillerotterninger og gurkemeie. Rør om.
  3. Hell på buljong. Ha i laurbærblad og la det koke i 5 minutter.
  4. Skyll squashen. Bruk et spiralizer (et kjøkkenredskap som lager spagettistrimler) eller bruk en potetskreller og lag tynne bånd.
  5. Tilsett squashspagetti og linser i suppen, og kok opp.

 

Smak til med litt salt og pepper. Et dryss med reven parmesan anbefales.

Sist oppdatert 19. april 2017
Liker 47
Legg til på Min side
Del på Facebook