Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær poteter, kålrot, sellerirot og gulrøtter i terninger. Kok terningene i vann med salt og pepper under lokk i ca. 10 minutter.

    Skrell og skjær kålen i strimler. Legg den i gryta og la det koke i ytterligere 5 minutter.

    Skjær pølsen (eller kjøttet) i skiver og ha dem i gryta. Krydre med salt og pepper. Strø over rikelig med hakket kruspersille.

    Server gryta rykende varm med godt flatbrød eller kokte poteter til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 10 stk potet
  • 4 stk gulrot
  • ½ stk kålrot
  • 1 stk sellerirot
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 300 g hodekål
  • 500 g røkte kjøttpølse eller annet røkt kjøtt
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Gryterett med rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær poteter, kålrot, sellerirot og gulrøtter i terninger. Kok terningene i vann med salt og pepper under lokk i ca. 10 minutter.

    Skrell og skjær kålen i strimler. Legg den i gryta og la det koke i ytterligere 5 minutter.

    Skjær pølsen (eller kjøttet) i skiver og ha dem i gryta. Krydre med salt og pepper. Strø over rikelig med hakket kruspersille.

    Server gryta rykende varm med godt flatbrød eller kokte poteter til.